OM MIG

Hej, Jag är Marie Candle


Nu för tiden kan jag titulera mig som hälsoutvecklare, massageterapeut, kostrådgivare, personling tränare och är nu även certifierad internationell Kundalini- och  medicinsk yogalärare. 


Men så har det inte alltid varit. Jag har en bakgrund från att arbeta på kontor sen unga år och 20 år med fokus på IT/ människan. Jag haft många olika roller som bl.a projektledare, gruppchef och administratör och jobbat i många förändringsuppdrag. Har gått en massa kurser under åren både för arbetet och för personling utveckling. Men för mig är allt personlig utveckling, jag lär mig hela tiden oavsett vad jag gör (förhoppningsvis).


Runt 2008 började jag känna att jag ville göra något annat. Visste inte riktigt vad. Det gick några år och jag hamnade i negativ stress med utmattning men år 2016 vid 49 års ålder satte jag mig i skolbänken på heltid i 1 år och 8 månader för att lära mig om ett annat komplext område, människokroppen och hälsa.


Jag valde det för hälsa och friskvård är något jag alltid har varit intresserad av och och att hjälpa människor. Men när jag sökte utbildningen så var det mest för att lära mig mer om kosten men det blev bl.a. massagen och träningen som väckte mitt intresse. Trodde inte att jag skulle vara så duktigt på att massera.


Studietiden är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv men också det tuffaste. Jag levde i negativ stress och hade gjort det under många år, var utmattad och levde privat i fullständig kaos. Men jag tog mig igenom studierna. Allt går om det är ett ämne som du brinner för och om man vill, då klarar man det.

  Hälsa och välmående

  Efter examen mars 2018 hade jag stora planer, men, fick då efter några besök hos gynokologen besked att jag var cancerdrabbad, hormon baserad cancer i livmodern. Det blev som en chock för mig, trodde aldrig att jag skulle få cancer. Så mycket fick ta en paus i ca 2 år pga operation, cancerbehandling och rehabilitering. 


  Men nu är jag frisk och du kan förstå att jag brinner ännu mer att få jobba med hälsa och hjälpa andra. Med egen upplevd erfarenhet av långvarig stress, pykisk ohälsa,  cancer, smärtproblematik (nacke och ländrygg, efter många år på kontor framför en dator), klimakteriebesvär, har jag stor förståelse för andras tillvaro men kan också inspirera att allt är möjligt.


  Med min nya roll som hälsoutvecklare är min intention att hjälpa människor att utveckla och behålla en god hälsa.  Jag vet inte vad du förknippar med hälsa men för mig är det personlig utveckling, träning, kost, relationer, vår fysiska och psykiska hälsa. Mina specialområden är stresshantering, personlig utveckling samt smärta och rörlighets problematik.


  Som du kanske har sett så har jag fyra tjänster, min bas, dessa tjänster samarbetar och ser till helheten.


  Så, jag hoppas att jag kan inspirera dig till att ta hand om din hälsa och liv så att du göra de saker du vill och älskar att göra men kanske inte kan det idag pga. vissa begränsningar. 


  Efter min utbildning blev jag:

  • Diplomerad hälsoutvecklare
  • Certifierad massageterapeut*
  • Certifierad Kostrådgivare*
  • Certifierad PT (personlig tränare)*
  • Testledare för Ekblom-Bak konditionstest
  • Gruppträningsinstruktör
  • Diplomerad MI (samtalsteknik Motivation samtal)

  (*Godkänt av Branchrådet för hälsa)

  Övriga utbildningar:

  • Diplomerad ICF Coach
  • Diplomerad KBT, ACC och självkänsla coach
  • Internationell certifierad yoga och meditationslärare i kundalini- & medicinskyoga 

  Privat så är jag ganska aktiv, älskar att vara ute i naturen och röra på mig. Är nyfiken och provar gärna nya och olika aktiviteter. Jag har en bucket list och det är roligt att kunna bocka av saker som jag vill göra, som jag drömmer om, små som stora. Efter cancern så har det blivit mer och mer viktigt för mig. 


  Förutom fyskisk aktivietet är matlagning, virkning, läsa, fotografering som är min återhämtning. Och självklart yogan! 


   Varmt välkommen till mig! 


  /Marie 

  Stresshantering

  Have the courage to follow your heart and intuition