OM MIG

Have the courage to follow your heart and intuition

Hej, Jag är Marie


Nu för tiden kan jag titulera mig som hälsoutvecklare, massageterapeut, kostrådgivare, personling tränare och Kundalini- medicinskyogainstruktör (snart lärare).


Men så har det inte alltid varit. Jag har en bakgrund från att arbeta på kontor sen jag var 20 års åldern och 20 år med IT. Under åren har haft många olika roller som bl.a projektledare, gruppchef och administratör och jobbat i många förändringsuppdrag. Har gått en massa kurser under åren både för arbetet och för personling utveckling. Men för mig är allt personlig utveckling.


Redan runt 2008 började jag känna att jag ville göra något annat. Visste inte riktigt vad.

Det gick några år och jag hamnade i negativ stress men år 2016 vid 49 års ålder satte jag mig i skolbänken på heltid i 1 år och 8 månader för att lära mig om ett annat komplext område, människokroppen och hälsa.


Jag valde det för hälsa och friskvård är något jag alltid har varit intresserad av och och att hjälpa människor. Men när jag sökte utbildningen så var det mest för att lära mig mer om kosten men det blev bl.a. massagen och träningen som väckte mitt intresse. Trodde inte att jag skulle vara så duktigt på att massera.


Studietiden är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv men också det tuffaste. Jag levde i negativ stress, var utmattad sen tidiagre och levde i fullständig kaos men jag tog mig igenom studierna. Allt går om det är ett ämne som du brinner för och om man vill, då klarar man det.

  Efter examen mars 2018 hade jag stora planer, men, fick då efter några besök hos läkaren besked att jag var cancerdrabbad, hormon baserad cancer i livmodern. Så mycket fick ta en paus i ca 2 år pga cancerbehandling och rehabilitering.


  Men nu är jag frisk och du kan förstå att jag brinner ännu mer att få jobba med hälsa och hjälpa andra. Med egen upplevd erfarenhet av långvarig stress, cancer, smärtproblematik (nacke och ländrygg, efter många år på kontor framför en dator), klimakteriebesvär har jag stor förståelse för andras tillvaro men kan också inspirera att allt är möjligt.


  Med min nya roll som hälsoutvecklare är min intention att hjälpa människor att utveckla och behålla en god hälsa.  Jag vet inte vad du förknippar med hälsa men för mig är det personlig utveckling, träning, kost, relationer, vår fysiska och psykiska hälsa. Mina specialområden är stresshantering, personlig utveckling och behandlingar för smärta och rörlighets problematik.


  Som du kanske har sett så har jag fyra tjänster, min bas, dessa tjänster samarbetar och därav blir det holisitiskt och salutogent, dvs. ser till helheten och det friska och vi utgår från vad vi kan göra. 


  Så, jag hoppas att jag kan inspirera dig till att ta hand om din hälsa och liv så att du göra de saker du vill och älskar att göra men kanske inte kan det idag pga. vissa begränsningar. 


  Efter min utbildning blev jag:

  • Diplomerad hälsoutvecklare
  • Certifierad massageterapeut*
  • Certifierad Kostrådgivare*
  • Certifierad PT (personlig tränare)*
  • Testledare för Ekblom-Bak konditionstest
  • Gruppträningsinstruktör
  • Diplomerad MI (samtalsteknik Motivation samtal)

  (*Godkänt av Branchrådet för hälsa)

  Övriga utbildningar:

  • Diplomerad ICF Coach
  • Diplomerad KBT, ACC och självkänsla coach
  • Klassisk & fri kundalini- & medicinskyoga instruktör (sommar 2021 yogalärare)

  Privat så är jag ganska aktiv, det tycker mina vänner. Älskar att vara ute i naturen och röra på mig. Det ser du på mina bilder. Är nyfiken och provar gärna nya och olika aktiviteter. Jag har en bucket list och det är roligt att kunna bocka av drömmar och fylla på. 

  Förutom fyskisk aktivietet är matlagning, handarbete, läsa, fotografering som är min återhämtning. 


  Du är varmt välkommen till mig! 


  /Marie