MASSAGE

För hälsan, prestation och välbefinnandet

Varför är massage bra och vad ska du välja?


Hos mig kan du välja mellan olika behandlingar beroende på ditt behov just nu. Du kanske bara vill ha en skön avkopplande massage där vi lättar på lite muskelspänningar och då blir det bra med en klassisk massage eller så har du mer problem med värk och rörlighet, då kanske du behöver en behandlande massage. Eller så är du gravid och då blir det en anpassad massage efter ditt tillstånd. Läs mer om de enskilda behandlingarna längre ner på sidan. 


Effekter av massage


Massage är en urgammal behandlingsmetod. Hippokrates framhöll att massagen var mycket positivt för psyket och för att vara i god fysisk form. Alla människor, barn, unga, gamla och även friska människor ska få massage för att uppnå det bästa möjliga välbefinnande. 


Massagebehandling fyller en viktig funktion för både friskvård och idrotten. För den som är mer idrottsaktiv får en snabbare återhämtning efter träning och tävling. Detta ger möjlighet till att kunna träna hårdare. Många av oss stressar, arbetar ensidigt och ergonomisk felaktigt. Det medför att muskelaturen kring nacke, skuldror, den övre ryggen och bröst förkortas och blir spända. Får du massage så bearbetar man muskulaturen så att dessa spänningar mjukas upp. Blod- och lymfcirkulationen påskyndar borttransporten av slaggprodukter och bidar till att musklerna återhämtar sig snabbare.


Massage påverkar hudens receptorer som i sin tur framkallar fysiologiska effekter i vår kropp - massagen kopplar på avslappning och smärtlindringsresponens. Du finner mer information om positiva effekter längre ner på sidan. 


 • Blodcirkulationen - Blodkärlen vidgas och och kärlväggarna slappnar av. Blodfödet ökar. Den ökade cirkulationen innebär att slaggprodukter transporteras bort från musklerna.
 •  Lymfcirkulation - Massage ökar cirkulationen av vätskan i kroppen och immunförsvaret blir mer motståndskraftig. Vid långvarigt sittande/stående, muskelskador och träningsvärk uppstår eller ökar risken för ödem, dvs. Vätskesamlingar i kroppen.
 •  Musklerna - Tränar man hårt och ofta kan skador uppstå lättare pga. musklerna blir uttröttade. Regelbunden massage ökar muskelns ämnesomsättning och ger en avslappnande effekt på spänd muskulatur och påskyndar återhämtningen som i sin tur minskar skaderisken.
 •  Smärta - Vid massage minskar smärtimpulsernas flöde till hjärnan. Det har vistats sig att frisättning av kroppens egna smärtlindrande hormoner ökar vid beröring. Vetenskapliga studier konstaterar att massage lindrar smärta, illamående, oro, depression, ilska, stress och trötthet i samband med cancer (här vill jag lägga till att man bör rådfråga sin läkare först, helst om du går på cellgiftsbehandling eller annan).
 •  Huden  -  Sammanväxningar kan lösgöras mellan huden och annan vävnad.
 •  Nervsystemet - Hormonet oxytocin frigörs vid beröring vilket ger kroppen en lugnande,  avslappnande  och välbefinnande effekt. Blodtrycket och pulsen sjunker. Stresshormoner sjunker, känslan av oror och ängslan minskar, humöret och sömnen förbättras och att att näringsupptaget i tarmarna ökar. I forskning har det visat sig att vid medelhård massage minskar mängden stresshormonet kortisol med 31 procent. Det tyder på att massage är mycket effektiv för avslappning. Källa: Massage - för idrott, hälsa och prestation Av Anders Jonsson.

Klassisk massage


Med klassisk massage bearbetar bindväv och muskler för att mjuka upp och komma till rätta med stelhet, smärta och ömhet. Jag är lyhörd inför dina behov och problem och har fokus på ett specifikt problemområde. Du kan fokusera på halvkropp där rygg, axlar och nacke får behandling. Eller också på helkroppsbehandling där även ben och armar får massage.ökar blodcirkulationen. Du bestämmer vilket tryck jag ska ha under massagen. 

Du kan välja på 30, 45 eller 60 min. 


Pris: 

30 min 450 kr
45 min 599 kr
60 min 699 kr 
80 min 799 kr 

Klippkort: 5 ggr 10% rabatt, 10 ggr 15% rabatt 


15 % rabatt för: 

 • Pensionärer
 • Studenter (Intyg krävs) 
 • Sjukskrivna (Intyg krävs) 

Behandlande massge


För dig som har mer besvär te.x. med smärta och rörlighets svårigheter i t.ex. axel, ländrygg och nacke eller idrottar mycket finns behandlande massage, en mer djupgående och fokuserad behandling utifrån problemet. Här jobbar jag med triggerpunkter, stretch och rörlighet. Boka nybesök första gången som är 70 min sen finns det 60 eller 40 minuter för återbesök beroende på omfattningen av ditt problem. 


Pris: 

Nybesök 75 min 795 kr
Återbesök 60 min 749kr
Återbesök 45 min 695 kr 


Paketpris: Klippkort 5 ggr 10%, 10 ggr 15%. 


15 % rabatt för: 

 • Pensionärer
 • Studenter (Intyg krävs) 
 • Sjukskrivna (Intyg krävs) 

Gravid massage


Boka en skön och avkopplade gravid massage. Det finns möjlighet att ligga på en specialanpassad madrass som har plats för mage och bröst men det går även att ligga på sidan. För ett första besök rekommenderar jag den kortare behandlingstiden på 30 minuter och du ska ha passerat v 14.

Pris:

30 min 425 kr
45 min 599 kr


Klippkort 5 ggr 10% rabatt , 10 ggr 15% rabatt


15 % rabatt för:

 • Studenter (Intyg krävs)
 • Sjukskrivna (Intyg kräv